Orkdalsmessa 2023

Tema for årets messe: 

Kulturminner og håndverk i tusen år

Orkdalsmessa vil være med å markere Nasjonaljubileet 2030 - NORGE I TUSEN ÅR

Midtnorsk kultur- og strikkefestival har et oppdrag for Nasjonaljubileet der de skal gjennomføre et pilotprosjekt knyttet opp mot utviklingen av ull, garn og husflid de siste tusen år i Orkland kommune. Deres mål er å få med hele strikke og husflidsmiljøet for slik å markere at strikking og husflid er, og har vært, en kulturarv vi må ta vare på også i fremtiden.

Bilde av strikkersker

Kilde: Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Besøkende på messa skal gjennom informasjonsboder kunne følge utviklingen av kulturminner og håndverk fra vikingtiden i kommunen fram til vår egen tid. Det blir lagt opp til aktiviteter for hele familien med kunnskap og lek i herlig blanding. Ledelsen i Nasjonaljubileet, Stiklestad kultursenter, stiller selvsagt med egen stand.

Orkland kommune er den eneste kommunen så langt i Nasjonaljubileet som har fått ansvar for å peke på kulturarven håndverk. Kommunen har mange kulturminner og en rik kulturarv på området håndverk.

 

logo

Med bidrag fra:

nasjonaljubileet

strikkefestival

 

Våre samarbeidspartnere

OrklaSparebank-RGB-liggende-Svart.png tronderenergi-logo.png gjensidige-horizontal-logo-rgb.png coop-logo-nordvest-omriss.png orkland.png orkland-energi-logo-CMYK.png Svorka-logo.png