Intervju med Solhus Gård

 

I mange år har Solhus Gård sponser bakstedamene i Knyken med potet og vi har vært så heldige og fått slått av en prat med sjefen på gården, Eli Solhus!

1. Hvorfor ønsker dere å sponse bakstedamene?

Vi har sponset poteter til lefsebaking i mange år- vertfall de 10 siste årene. Synes at bakstedamene gjør en enorm innsats. Og derfor kan vi bidra med råvarene. Da støtter vi også idrettslaget. Synes det er fint at vi kan bidra med en slik støtte til OIL.

2. Hvor lenge har dere drevet gård og hvilken type gårdsdrift driver dere?

Solhus gård en den gammen familiegård. Min mann Terje Rostad og jeg tok over gården i desember 2015 etter min far. Gården produserer melk, kjøtt og poteter. Og drives som en tradisjonell familiegård, der alle generasjonene på gården er med å hjelper til med ånn og slått.

3. Har dere selv noe forhold til Orkdalsmessa?

Orkdalsmessa er en fast juletradisjon hos oss. Synes det er trivelig å gå å se på alt de flinke ildsjelene har fått til.

4. Hva vil du si til de som vurderer å bruke akkurat deres potet som ingrediens til årets tynnlefse?

Når bakstedamene har brukt denne potetene i så mange år, kan den vel ikke være helt håplaus